Vi på Diwo vill hälsa Bjanka Colic välkommen till oss. Hon kommer tidigare från Microsoft där hon jobbat i olika roller med fokus på moderna arbetssätt, produktivitet och samarbete. På Diwo kommer hon jobba som digital strateg och till en början med fokus på just hur man kan implementera och jobba med produkterna inom Microsoft 365.

Berätta, varför bytte du från Microsoft till Diwo?

Efter fem år på Microsoft i diverse roller; allt ifrån interna marknadsroller i form av produktmarknadsansvarig och affärsområdeschef till mer kundorienterade roller såsom lösningsspecialist så kändes det dags att ta steget ut och få lite nya perspektiv. Sen så har jag varit lite nyfiken på hur det är att jobba i en mindre organisation som är mer flexibel och mer lyhörd för kundernas behov, utmaningar och möjligheter.

Vad ser du mest fram emot med att börja jobba på Diwo?

Mest ser fram emot att lära känna det härliga gänget på Diwo med glada och ambitiösa kollegor. Sen är jag lite spänd på konsultrollen, som är ny för mig. Jag är förväntansfull inför att få tillämpa mina kunskaper om Microsofts produktflora på konkreta kundprojekt med att jobba smartare och nyttja tekniken på det effektivaste sättet, skräddarsytt efter just den organisationen. Jag är Prosci-certifierad och ser väldigt mycket fram emot att jobba med framförallt förändringsledning och implementation utav exempelvis Teams. Därtill är jag lite nyfiken på möjligheterna med PowerApps och hur man kan hjälpa organisationer att förbättra deras interna processer med hjälp utav det.  

Vad är din trendspaning framåt? Vad kommer vi se mer utav när vi pratar digital arbetsplats?

Intranät gör lite av en comeback. Jag tycker att man ser behovet utav att uppdatera, förändra och förbättra intranätet hos fler och fler kunder. Jag tror att det kan bero på pandemin och att hemarbetet har gjort att vårt behov utav att kommunicera och inkludera hela organisationen ökat. Teams är ju ett fantastiskt verktyg men det är främst tänkt som en samarbetsplattform för att producera, samredigera och träffa sina närmaste arbetsteam inte för att på ett smidigt sätt publicera och konsumera nyheter som rör hela eller stora delar utav organisationen.

Sen är min spaning att HR-tech, framförallt Employee Experience plattformar, kommer bli riktigt hett framöver, dvs teknik som lyfter medarbetarupplevelsen. Microsoft själva lanserade Microsoft Viva i mars och jag tror att fler teknikleverantörer har fått upp ögonen för att det i dagsläget saknas teknik som stöttar medarbetarna med att exempelvis enkelt få tag i utbildningsmaterial, hitta rätt personer och resurser i organisationen, känna sig inkluderad på arbetsplatsen samt få en bättre insikt kring sitt eget välbefinnande för att skapa en hållbar balans i livet mellan jobb och privatliv. Det är generellt svårt att koppla de mer mjuka värdena som man ofta pratar om inom HR till rent mätbara mål, såsom att få en förståelse hur folk mår i den hybrida värden, vikten av en bra arbetskultur och förståelsen för hur individers enskilda prestationer påverkar organisationen som helhet. Min spaning är att dessa teman kommer få mer uppmärksamhet nu när det nästan blivit en norm att många även fortsättningsvis kommer jobba digitalt. Jag kan också rekommenderar en spännande artikel från Josh Bersin som fördjupar sig mer i just trenderna kring HR-tech.

Spännande att du inte nämnde hybrida arbetsplatsen i din trendspaning. Hur kommer det sig?

Jag tror att det är nästintill självklart att det under de kommande månader kommer bli en hel del fokus på hur organisationer måste strukturera sig och tillämpa nya riktlinjer när återkomsten till kontoret blivit ett faktum. Där vill jag egentligen bara slå ett slag för att man som organisationen behöver jobba aktivt med dessa frågor och inte bara tro att det kommer att landa av sig självt. Medarbetarna behöver riktlinjer, flexibilitet och fortsatta möjligheter att planera upp sina arbetsdagar efter eget tyckte men det får inte heller inverka negativt på företagskulturen och kreativiteten. Och framförallt så måste man vara försiktig så att det inte skapas två läger: hemarbetarna vs kontorsarbetarna, där vissa gynnas eller missgynnas i sitt val. Så det finnas absolut en del frågeställningar att reda ut. Är man osäker så finns ju självfallet Diwo där och kan hjälpa till och stötta.  

Vi är så glada och stolta över att ha dig hos oss Bjanka, vi ser fram emot att du ska lära oss allt du kan!