Välkommen Maria!

av | maj 11, 2022

Diwo växer med ytterligare en fantastisk medarbetare, energiknippet Maria!
Maria brinner för digitalisering och kommunikation och vill att de digitala verktygen ska kännas lätta och roliga att ta till sig. När hon får bygga ett intranät i SharePoint blir hon lite extra glad. Och på den vägen är det…

Maria S.

Berätta, hur hamnade du på Diwo?

Jag har arbetat mycket inhouse och på större bolag tidigare i mitt arbetsliv. Konstaterade på mitt förra jobb att jag trivdes bra som konsult, men gärna ville testa på ett mindre bolag. Diwo hade jag stött på i olika sammanhang sedan tidigare – t ex sett på olika webbinarier och träffat på Teamsdagen. När vi väl träffades på riktigt var det något som sa ”klick”! 

Ja vi kan bara instämma! Så, vad är ditt intryck så här långt? 

I början är man ju alltid lite härligt nykär så det kan vara svårt att vara helt objektiv, men just nu känns allt riktigt bra. Det var verkligen full fart hela första veckan med fokus på en gedigen onboarding. Att det hela slutade med en superkul seglaraktivitet där jag fick möjlighet att träffa många av mina nya fantastiska kollegor, var ju dessutom en stor bonus. Så mitt första intryck är: Det här kommer bli så kul! 

Härligt att höra Maria. Vad ser du fram emot i din roll som Digital Workplace Strategist? 

Jag ser så mycket fram emot att få lära känna mina nya kollegor bättre och att få sätta tänderna i mitt första DIWO-projekt. Att få lära känna en ny kund och tillsammans ta sig an de utmaningar de står inför på sin digitaliseringsresa är något jag verkligen brinner för och ser fram emot.

5 snabba

Största fördelarna med att kunna arbeta på distans? 
Att slippa resvägen till och från arbetet tror jag är den absolut största fördelen – bor man i storstaden med mycket störningar i kollektivtrafiken är det helt enkelt väldigt mycket tid man sparar. Men också möjligheten att kunna arbeta varifrån som helst är ju helt fantastisk – tänk på alla som tagit chansen att flytta hem/eller bort efter många år på en ort som kanske till stor del styrts av arbetsplatsen – jag tror att just den delen, på längre sikt, kommer att få konsekvenser för hela samhällets struktur. 

Mest använda M365-app? 
Egentligen är väl Teams den app där jag hänger mer eller mindre hela dagarna – kanske framför allt nu när man sitter mer på distans och Teams blivit den nya samlingspunkten. Dit man går för att mötas, samarbeta eller helt enkelt bara hänga med sina kollegor. 

Men om jag får välja en personlig favorit så måste det nog vara Tasks (tidigare Planner och To Do). Älskar att man kan ha ett teams alla aktiviteter samlade på ett ställe i en Planner men att jag, som individ, samtidigt kan nå alla mina aktiviteter – oavsett vilken planner de kommer ifrån eller om jag skapat den själv – direkt i min egen To Do. Det ger en sån grym överblick över vad jag har på min agenda just nu. Att det sedan är så enkelt att få en aktivitet på plats – per automatik från Planner, genom att flagga ett mail i Outlook eller genom att skapa en uppgift direkt från en Teamschatt – gör ju inte saken sämre. Använder dessutom ofta To Do privat när saker ska planeras tillsammans med andra – det är ju enkelt att bjuda in vänner och familj till en lista. 

Av alla innovationer – vilken klarar du dig inte utan? 
I dagsläget måste jag nog säga att jag inte kan vara utan min smartphone – vilket ju egentligen är lite läskigt. Har ju ALLT där – såväl arbete som privat. Tidigare var jag tvungen att släpa med mig en hel trunk med grejer – en telefon, en filofax, en bok etc etc etc. Nu har jag allt på ett och samma ställe. Hur coolt är det inte.  

Senaste nyvunna kunskapen?
När man arbetar med digitalisering tycker jag att man lär sig nya saker på dagligbasis – ny funktionalitet blir tillgänglig hela tiden och det gäller att ha ögonen på skaft och vara beredd att utvärdera och ändra sitt arbetssätt i takt med nya möjligheter så det är helt enkelt svårt att peka på något speciellt. Däremot tycker jag att pandemin lärt mig mycket om hur anpassningsbara vi människor ändå är när vi ställs inför ett krisläge och det är något jag kommer att bära med mig i framtida utmaningar. 

Och slutligen eftersom vi vet att du har många järn i elden; Vandra eller cykla? 
Hade du frågat för några år sedan hade jag definitivt sagt CYKLA – var så himla inne på cykling ett tag och körde både Vätternrundan, Siljan runt och några Cykelvasan – men nu är det vandring som gäller. På fjället, i skogen, längst vattnet eller varför inte bara gå ut genom dörren och utforska den egna närmiljön – det finns så många gömda smultronställen.

0 kommentarer

sv_SESvenska
%d bloggare gillar detta: